• All information om hemmet i din telefon

    Kom igång i tre enkla steg

1. Skapa ditt konto

Du laddar enkelt hem OurLiving från App Store eller Google Play. Det enda du behöver för att skapa ditt konto är en mailadress. För att vi ska veta att just du är du kommer vi skicka ett automatiskt mail till dig för verifiering. Så snart du svarat på vårt mail kommer ditt OurLiving-konto att aktiveras. Öppna appen igen, skriv in ditt eget lösenord och du är igång. Tryggt och säkert. Du kan närsomhelst ändra ditt lösenord eller återställa det, ifall du skulle glömma bort det.

hero9

2. Kom igång direkt

Om du köpt ett nytt hus kan vissa bostadsutvecklare erbjuda dig ett färdigt konto med all information om din bostad från start. Om du redan har en bostad hjälper vår enkla guide dig att komma igång. Ange bara hur många sovrum din bostad har så skapar OurLing ett förslag på ditt boende med utrymmen och inventarier som du lätt kan ändra i och göra till ditt eget hem. Du väljer själv vad du vill börja med att lägga till, men ett bra tips är att lägga in foton från varje rum för en riktigt bra start. Du är igång på mindre än en minut.

3. Hjälp och support

Det är snabbt och enkelt att ändra och lägga till utrymmen och inventarier i din bostad. Du skapar direkt en lista över viktiga kontaktpersoner som elektriker och mäklare, många uppskattar också det färdiga underhållsbiblioteket från proffsen. OurLiving inspirerar alltid till ett smartare och enklare boende. Vill du få en bra översikt över alla funktioner i appen, så titta gärna på någon av våra instruktionsfilmer. Här får du tips och råd om smarta funktioner. Har du fler frågor eller kommentarer kan du alltid läsa vidare i vår FAQ eller kontakta vår vänliga kundtjänst.

business couple working together on project at modern startup office

Tips när du sätter igång

Anpassa OurLiving-guidens förslag på boendet till just ditt hem, med rätt utrymmen och lägg in foto så att det känns ’som hemma’. Fortsätt sedan med att lägga till/ta bort enskilda inventarier som t ex kyl, frys och tvättmaskin. Hittar du typskylten så är det utmärkt att lägga in ett foto på den. Då har du modell och serienummer lätt tillgängligt om du skulle behöva ringa servicetekniker. Köper du t.ex. en ny frys – fotografera av produkten, typskylten och kvittot och lägg in det i appen. Registrera även garantiperioden så får du automatiskt en påminnelse en månad innan den går ut.

Att scanna in en måttsatt ritning och lägga in den i OurLiving är en smart sak. Då vet du alltid om soffan som du funderar på att köpa får plats i vardagsrummet.

Smart Att göra-lista

Använd Att göra-listan för att skapa påminnelser om underhåll och annat som rör din bostad. Det kan vara enkla påminnelser om t.ex. soptunnan eller om att rensa hängrännorna. Under Underhåll finns också proffsens förslag på underhållsåtgärder som du bör göra för just ditt boende.

Telefonlista till hantverkarna

I OurLivings telefonlista samlar du alla kontakter till ditt boende. Du lägger enkelt till elektrikern, snickaren, din kontakt på banken eller försäkringsbolaget. Du kan också enkelt sortera kontakterna per bostad och se vilken kontakt som hör till sommarhuset.

Funktioner

• Skapa/hantera bostad med allmän information
• Skapa/hantera utrymmen
• Skapa/hantera inventarier, material och byggnadsdelar
• Skapa/hantera egen information om säkerhet och teknik
• Hantera dokument och bilder
• Skapa/hantera påminnelser och Att-Göra-listan
• Skapa/hantera kontaktlista
• Få tips om underhållsåtgärder av proffsen
• Administrera användarkontot